background img

H συνέντευξη με τον πολυτάλαντο Κυπριανό Gregori ……

5 έτη ago written by

Τον Κυπριανό Gregori (Γρηγορίου) τον συναντήσαμε πριν από αρκετά χρόνια στο χώρο της μουσικής και μετά από μια αξιόλογη πορεία και τη μεσολάβηση ενός μεγάλου διαστήματος που λειτούργησε ως κενό για τη δραστηριότητά του, τον καλωσορίσαμε τον Ιανουάριο του 2016 με το νέο του digital single με τίτλο «Έλα».

αρχείο λήψης

Κυπριανέ, πως αισθάνεσαι με αυτό το come back;
Κ.G.: Ήταν σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη και για μένα, γιατί δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο και η απόφαση για την επίσημη κυκλοφορία του «Έλα» έγινε αυθόρμητα, μετά από την παρότρυνση της υπευθύνου του AllGreekStars στην Ελλάδα, της Κας Ράνιας Λαβράνου, να αναλάβουν τη διαδικτυακή του προβολή. Αυτό ήταν κάτι που μας δικαίωσε όπως και όλους τους συνεργάτες που ασχολήθηκαν με την προώθηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, καθώς μέσα σε λίγους μήνες μετρά αρκετές χιλιάδες θεάσεις στο YouTube, δεκάδες δημοσιεύσεις και καλές κριτικές από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, κάτι που είναι αξιοσημείωτο για όσους γνωρίζουν το καθεστώς που επικρατεί στα ραδιόφωνα της χώρας.

Γεννήθηκες στην Αθήνα αλλά η καταγωγή σου είναι ένα πολύπλοκο κράμα πολιτισμών….
K.G.: Να σας πω την αλήθεια, γι’ αυτό το θέμα αισθάνομαι την ευλογία της θείας Εκείνης ενέργειας που να μας φέρνει στη ζωή και επιλέγει την καταγωγή μας. Το να γεννιέσαι Έλληνας στην Αθήνα, η καταγωγή σου να προέρχεται από τις «Αλησμόνητες Πατρίδες» του Ελληνισμού της Σμύρνης, της Αιγύπτου, της Κύπρου, από την Μακεδονία, έχοντας Βρετανική υπηκοότητα, είναι κάτι που το έχεις περασμένο στο DNA σου και δεν μπορείς να το παραβλέψεις εύκολα. Είναι όντως ένα πολύπλοκο κράμα πολιτισμών που έχοντας δείξει τον ανάλογο σεβασμό, αφομοιώνοντας θετικά στοιχεία από όλους, με βοήθησε σαν άνθρωπο να κατανοώ καλύτερα την κοινωνία που ζούμε και τις διάφορες συμπεριφορές της και σαν μουσικό να συνδυάζω όργανα και διαφορετικά ηχοχρώματα εξελίσσοντας τις ενορχηστρώσεις μουσικών θεμάτων.

Η πρώτη σου επαφή με τη μουσική και το βάπτισμα του πυρός στη δισκογραφία….
K.G.: Έχω την εντύπωση ότι η μουσική σαν έννοια υπήρχε στα κύτταρά μου, έχοντας πάρει κάποια από τα γονίδια του παππού μου ο οποίος ήταν μουσικός. Μεγάλωσα σ ’ένα σπίτι όπου η μουσική είχε πρωταρχικό ρόλο καθώς η μητέρα μου κάνοντας δουλειές είχε πάντα ένα ραδιόφωνο ανοιχτό ή κάποιον από τους αγαπημένους της δίσκους να παίζει στο πικάπ. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφορούσα πάντα μ’ ένα μικρό ραδιοφωνάκι στα χέρια ψάχνοντας συχνότητες για να ακούω τραγούδια. Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση ως μουσικός, ήρθε όταν ήμουν ακόμα στο λύκειο, όταν μαζί με τους συμμαθητές μου οργανώσαμε μια βραδιά για να μαζέψουμε χρήματα να πάμε την πενταήμερη εκδρομή μας. Το βάπτισμα του πυρός στη δισκογραφία ήρθε νωρίς, στα αμέσως επόμενα χρόνια με το συγκρότημα που έπαιζα και μέσα από την συνεργασία μου με τον Βλάση Μπονάτσο στον προσωπικό του δίσκο «Παραλήρημα» που άνοιξε το δρόμο για την επαγγελματική μου πλέον μουσική πορεία.

Είσαι και προγραμματιστής Η/Υ, κάτι που ωθεί σε μεγαλύτερους πειραματισμούς στις μουσικές φόρμες που ακολουθείς;
K.G.: Σίγουρα! Η εξοικείωση με τους Η/Υ και γενικότερα με την τεχνολογία, είναι ένα εφόδιο που στις μέρες μας σε βοηθάει πάρα πολύ στο να πειραματιστείς και να εξερευνήσεις δρόμους και νέες μουσικές φόρμες, που ηχητικά στο παρελθόν ήταν πιο δύσκολο να επιτευχθούν αν δεν πέρναγες ατελείωτες ώρες στο στούντιο, αλλά πιστέψτε με, όλα ξεκινούν με μια κιθάρα στα χέρια έχοντας καλή διάθεση και αγάπη για τη μουσική.

Επιγραμματικά τα singles και τα albums που φανερώνουν και την εξέλιξη της μουσικής σου πορείας.
K.G.: Μέσα στην πολυετή μουσική μου πορεία, υπήρξαν αμέτρητες συνεργασίες σε επίσημες κυκλοφορίες καλλιτεχνών, επωνύμων και μη, ως μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής, μουσικός παραγωγός, ηχολήπτης που με βοήθησαν να εξελιχθώ και να μάθω πολλά πράγματα γύρω από αυτόν το χώρο, που θα ήταν άκομψο από μέρους μου να ξεκινήσω να τις αναφέρω και να ξεχάσω κάποιες από αυτές. Έτσι θα επικεντρωθώ στην καθαρά προσωπική μου δισκογραφία στις οποίες γενικά πειραματίστηκα για το τελικό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα.

Kyprianos New Promo Photo 1

2006 | Αλησμόνητες Πατρίδες – Promo Single
2007 | Αλησμόνητες Πατρίδες – CD Album
Link: https://soundcloud.com/kyprianos/sets/kyprianos-unforgotten

2012 | Στα ξαφνικά – Digital Single
Link: https://www.youtube.com/watch?v=Sht4DuLIGpA

2013 | Μην κάνεις το’ όνειρο παιχνίδι – Digital EP
Link: https://www.youtube.com/watch?v=WgAOp3Rzb2I

2016 | Έλα – Digital Single
Link: https://www.youtube.com/watch?v=j7FidD9ifPg

Article Categories:
Music News