background img

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – LUK

5 έτη ago written by

Γεννημένος o Λουκάς Χασκής στην Αθήνα και πλέον γνωστός με το stage name του «Luk», είναι ένας νέος καλλιτέχνης που έχει πολλά να προσφέρει στην ελληνική μουσική σκηνή.

1. Λουκά, μίλησέ μας για το ξεκίνημά σου στο χώρο της μουσικής. Πότε και πως έγινε η πρώτη επαφή.
Ήμουν φοιτητής στη Πάτρα αλλά μόνο εκεί δεν ήταν το μυαλό μου. Ήθελα να κάνω μουσική και το συνειδητοποίησα τότε. Κατάλαβα δηλαδή ότι θέλω να βγάζω τραγούδια μέσα από τα οποία θα εκφράζομαι στον κόσμο. Ένιωθα ότι είχα πολλά να πω. Ήθελα ο περίγυρος μου και οι άνθρωποι του χώρου να αντιμετωπίσουν σοβαρά ότι πάω να κάνω μουσική, επαγγελματικά.
Βρήκα λοιπόν ένα στούντιο στη Πάτρα και αποφάσισα να βγάλω ένα εμπορικό κομμάτι για να συστηθώ στον κόσμο. Αργότερα επέστρεψα στην Αθήνα και ολοκλήρωσα το πρώτο μου cd Single το οποίο περιελάμβανε τρία κομμάτια.

2. Υπηρετείς ένα μουσικό είδος το οποίο εκφράζει και τις ανησυχίες της ηλικίας σου τη στιγμή που συνομήλικοί σου ακούνε και διασκεδάζουν με το λαϊκό τραγούδι. Νιώθεις ότι περιορίζεται η απήχηση της δημιουργίας σου;
Πιθανότατα να συμβαίνει αυτό. Ξέρω βέβαια ότι το λαϊκό τραγούδι είναι κομμάτι αναπόσπαστο της κουλτούρας του λαού μας αλλά ο κόσμος πλέον επιλέγει πολλά είδη μουσικής και ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αγαπήσει πολύ τη ραπ μουσική. Φαίνεται και από το γεγονός ότι μεγάλες λαϊκές φωνές κάνουν συνεργασίες με ραπ καλλιτέχνες με μεγάλη επιτυχία
Το καλό είναι ότι οι νέοι άνθρωποι είναι ανοιχτοί και διασκεδάζουν με τα περισσότερα είδη μουσικής οπότε δεν νιώθω κάπως περιορισμένη την απήχηση των τραγουδιών μου.

αρχείο λήψης (1)

3. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο Single σου με τίτλο “Πέσε χαμηλά”. Μίλησε μας για αυτό.
Το «Πέσε Χαμηλά» είναι ένα δυνατό κομμάτι που κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα. Είναι ουσιαστικά η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά και νιώθω πολύ ενθουσιασμένος και περήφανος γι’ αυτή. Είναι ένα κομμάτι που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στην νεολαία. Είναι το κομμάτι που θα ήθελα και εγώ να ακούσω στο κλαμπ και να χορέψω με αυτό. Είναι ένα κομμάτι με δυναμισμό , αυτοπεποίθηση και μια δόση αλητείας ..με την καλή έννοια πάντα ( γέλια) ! Ελπίζω ο κόσμος να το αγαπήσει και να το διασκεδάσει όσο κι εγώ.

4. Δεν είναι η πρώτη σου κυκλοφορία. Έχεις επιχειρήσει και νωρίτερα με άλλα τραγούδια.
Μαζί με το «Πέσε Χαμηλά» έχω βγάλει σύνολο 8 τραγούδια. Ξεκίνησα με το “Το ‘χεις ζήσει και εσύ” μετά έβγαλα το “Σε ένα κόσμο φτιαχτό” και αργότερα το “Κούνα το” .
Στη συνέχεια έκανα μια συνεργασία για το “Καυτό σκηνικό” και ακολούθησαν τα “180 μοίρες”, ” Με λένε LUK”, “Για μένα” .
Τώρα δισκογραφώ για πρώτη φορά κομμάτι, με τίτλο “Πέσε Χαμηλά” .

5. Υπάρχουν πρότυπα για σένα στο χώρο που κινείσαι και δημιουργείς;
Το βέβαιο είναι ότι όταν σε μικρή ηλικία ανακαλύπτεις τι ουσιαστικά θέλεις να κάνεις στην ζωή σου έχεις πάρει ερεθίσματα από πολλούς καλλιτέχνες σύγχρονους ή και παλαιότερους.
Εγώ προσωπικά το ένα και μοναδικό άτομο που θα ήθελα να αποκαλέσω “πρότυπο” στη διεθνή μουσική σκηνή είναι ο Eminem. Έχω επιλέξει αυτόν γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει πετύχει στο έπακρο , στον ίδιο χώρο που προσπαθώ να ενταχθώ και εγώ.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν καλλιτέχνες στην ξένη και στην ελληνική μουσική σκηνή από τους οποίους έχω δει πράγματα που θα ήθελα να κάνω ή να εντάξω και εγώ στη μουσική μου, με το δικό μου προσωπικό πάντα στυλ.

αρχείο λήψης

6. Που συναντάς το κοινό σου; Που μπορεί κάποιος να σε δει και να σε ακούσει;
Είχα κάνει κάποιες καλοκαιρινές εμφανίσεις όταν είχα βγάλει το «Καυτό σκηνικό». Τώρα δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι επίσημα αλλά υπάρχουν αρκετά υπό συζήτηση.
Οπότε προς το παρόν η μουσική μου είναι διαθέσιμη στο YouTube και για ό,τι νεότερο σχετικά με εμφανίσεις, τραγούδια, συνεντεύξεις κλπ, μπορεί ο κόσμος να τα δει στη σελίδα μου στο Facebook. (https://www.facebook.com/LUK.the.official.page/)

7. Έχεις κάνει και κάποιες σπουδές σχετικές με τη μουσική ή, η κατεύθυνσή σου ήταν πρακτική προς κάποιο άλλο επάγγελμα που σου δίνει τη δυνατότητα να ζεις;
Αρχικά έκανα κάποιες σπουδές σχετικά με την ηλεκτρολογία
Δεν τις ολοκλήρωσα όμως ποτέ γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με τη μουσική που είναι και η μεγάλη μου αγάπη.
Παράλληλα δουλεύω στην οικογενειακή επιχείρηση .

8. Ένας νέος, ανήσυχος καλλιτέχνης ποια εφόδια πρέπει να έχει για να κάνει γνωστό το όνομα και τη δουλειά του;
Νομίζω ότι όπως και σε κάθε δουλειά έτσι και στον χώρο της μουσικής για να ξεχωρίσεις χρειάζεται σκληρή δουλειά , υπομονή , επιμονή και σταθερά βήματα. Αν το αγαπάς αυτό που κάνεις και δουλεύεις ο κόσμος σε επιβραβεύει.

9. Επόμενο καλλιτεχνικό βήμα;
Είμαστε σε προετοιμασίες για ένα καινούριο τραγούδι το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη νέα χρόνια . Αυτό που μπορώ σίγουρα να πω είναι ότι ετοιμάζουμε κάτι πολύ δυνατό !!

Σε ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους Καλές Γιορτές.

Article Categories:
Music News